Notes de Grec / 3: Molt més que un globus

TRIPULA

Tripula_ Foto: La Mostra d'IgualadaLa companyia Farrés Brothers i Cia. s’ha fet un nom a base de treball, pulcritud i imaginació en el sovint menystingut àmbit del teatre familiar. Els seus espectacles tenen la virtut d’enganxar amb la mateixa força a nens i adults. Tripula és la seva nova proposta i on s’ha vist ha deixat bocabadats públic i crítica. Sí, l’escenografia és espectacular i de dimensions immenses, i està realitzada en un iglú de vent, una construcció efímera feta amb tela de globus aerostàtic. Però que ningú no s’enganyi: només amb l’embolcall no es fa una proposta d’aquest calibre. Cal molt més per fer el ple, i aquest espectacle ho té tot.

Jordi Palet signa una dramatúrgia més complexa del que sembla aparentment per narrar la història de dos inventors, tocats per aquella despistada i divertida bogeria, que emprenen un viatge en una nau ben especial. El públic, a més de ser ingredient essencial en forma de màgic i alhora mundà combustible, és també honorable viatger que acompanya als dos tripulants en un fantàstic viatge a planetes inventats i situacions agradablement excepcionals,  fins esdevenir protagonista davant perills imminents.

Tot plegat per apropar-nos a la fantàstica aventura d’emprendre un viatge i alhora a la història de l’aviació, a més de transmetre valors com l’esforç comú per plantar cara a les adversitats, sense deixar de potenciar el talent individual i  la passió a l’hora de fer les coses per més petites que siguin.

Espectacle que transcorre com una exhalació, que manté al públic atent des del moment d’accés a l’espai escènic fins al final del viatge gràcies a les interpretacions de Jordi i Pep Farrés, veritables mestres de cerimònia i aventurers intrèpids que mesuren perfectament les dosis d’energia actoral adients a cada situació.

Si hi ha algú que no vulgui emprendre el viatge des de l’interior de la nau podrà gaudir d’un altre espectacle digne de menció, el de la part tècnica. Vam tenir la sort de fer de públic també fora del globus i assistir a com Jordi Llongueras, sense veure res del que passava a dins i només guiat per la veu dels actors i la pauta, llençava cada efecte sonor, cada música, com feia físicament des de fora alguns dels efectes que des de dins són espectaculars i com deixava lliscar la il·luminació, que en aquest espectacle és un dels elements cabdal. Dissenyada per Llongueras amb el detallisme d’un gran mestre artesà aconsegueix tot un ventall de sensacions que dins el globus són pura màgia.

No us perdeu aquest espectacle independentment de l’edat que tingueu.

 ps: vaig assistir a aquest espectacle durant la 25a edició de La Mostra d’Igualada el passat abril. Es pot veure en la programació del Minigrec els dies 7 i 8 de juliol.
Creació: Jordi Palet, Pep Farrés i Jordi Farrés // Direcció i dramatúrgia: Jordi Palet i Puig // Interpretació: Jordi Farrés i Pep Farrés // Composició musical: Jordi Riera // Escenografia i disseny dels titelles Jordi Enrich, Alfred Casas i Farrés Brothers i Cia. // Disseny d’il·luminació: Jordi Llongueras

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s