Notes de Grec / 6 Un bon joc de pòquer sense risc

LA PARTIDA 

La Partida _David Ruano

 

La temporada del Teatre Romea en l’any en què fa 150 anys acaba igual que va començar: amb una comèdia situada en un espai escènic que representa un bar. Al setembre anàvem al negoci de l’obra francesa Un aire de família; ara, la coproducció amb el Grec que posa punt i final a la direcció artística de Julio Manrique al capdavant del teatre del carrer Hospital, ens situa al restaurant La Carta, un espai on el menjar és el de menys perquè l’important és la partida de pòquer que s’hi juga al soterrani.<

Manrique dirigeix aquest text del britànic Patrick Marber, de qui va interpretar Senyoreta Júlia al Grec de fa dos anys, en una adaptació signada per Cristina Genebat en la qual, amb gran encert, es traslladen els espais londinencs a la barcelonina urbanitat, aproximant així al públic de manera natural el context i essència d’una peça que es desenvolupa en tres espais: la cuina, el menjador i el soterrani del restaurant. Sebastià Brosa ha concebut una escenografia a cavall entre el naturalisme i la plena funcionalitat que afavoreix el bon ritme del muntatge. Manrique li ha donat sentit de manera perfecta, aprofitant fins i tot els canvis d’escena, que es produeixen a vista de l’espectador per part dels autors i afegint-hi coreografia per ressaltar-ne l’humor.

Ara bé, el principal reclam i el que farà d’aquest muntatge un èxit que segurament mereixerà la reposició la propera temporada és el repartiment. Sis grans actors, alguns còmplices habituals de Manrique, que sota la seva direcció broden els seus personatges. Només Marc Rodríguez abusa en algun moment de l’estridència. Brillants en les interaccions de conjunt, amb algun moment a destacar, com el duel final gairebé de western entre Andreu Benito i Ramon Madaula mentre juguen al pòquer.
Perquè bàsicament d’això es tracta. Una primera part de presentació de personatges i les relacions entre ells i una segona on es desenvolupa la partida crucial. Una història de pares i fills, d’anhels i fracassos, de deutes, de victòria i derrota. Tot molt masculí i testosterònic.

Un espectacle comercial de qualitat, bon joc de pòquer sense riscos, molt recomanable per a públic d’ampli espectre.

Títol : La partida // Autor: Patrick Marber // Traducció  i adaptació: Cristina Genebat // Direcció: Julio Manrique // Intèrprets: Andreu Benito,  Joan Carreras, Ramon Madaula, Marc Rodríguez, Andrew Tarbet, Oriol Vila // Escenografia: Sebastià Brosa // Dia i lloc: Dimarts 15 de juliol ( fins al 27) al Teatre Romea

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s