Començar la casa per la teulada

Títol: Dimecres
Autor i director: Jordi Garcia
Intèrprets: Virginia Coquillat, Carles Garcia, Carlos Martinho, Carla Peix, Elia Solé, Júlia Torres i Adela Vilaprinyó
Dia i lloc: Dimarts, 20 d’octubre al Teatre del Raval, en el marc de la 20ª Mostra de Teatre de Barcelonadimecres_cia fenix

Aquesta setmana ens vam passar per la 20ª Mostra de Teatre de Barcelona, iniciativa que ens ha permès recuperar l’espectacle Dimecres, programat l’abril passat a la Nau Ivanow. Es tracta de la quarta obra de teatre de l’autor Jordi Garcia Carafí, qui també en signa la direcció, i acaba de fundar la Companyia Fènix amb aquest primer muntatge.

Sempre és engrescador conèixer propostes noves i la primera referència sobre el text em va semblar interessant, ja que el context de fons és l’atemptat terrorista de l’11-M de Madrid del 2004.  L’autor planteja 10 escenes que reflecteixen les històries de diferents personatges, un dels quals l’endemà prendrà aquell fatídic tren de les 7 del matí. Teatre documental? No, en absolut. Només alguna referència de les històries personals publicades a un diari va servir a l’autor d’inspiració.

Homenatge a les víctimes? Sí. L’obra arrenca amb una veu en off on se’ns explica el context i recorda totes les víctimes. L’efecte és de començar la casa per la teulada, perquè trenca qualsevol tensió dramàtica posterior i, a mesura que van passant les escenes, es perd l’impacte i la intenció inicial. No totes les històries tenen el suficient interès per portar-les a escena o el text no està prou ben resolt per enganxar l’espectador.

Pel que fa a les interpretacions són molt desiguals i els nervis van trair a més d’una actriu. La direcció fa una ferma aposta per la lentitud, que marca amb excés el tempo de l’obra provocant avorriment i desinterès a mesura que avança l’espectacle.Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s