Del carrer a l’aixopluc de la sala

Títol: Refugiada poètica
Creació i interpretació: Claire Ducreux
Dia i lloc: Dissabte, 24 de gener al Teatre de l’Aurora

refugiada poètica

Refugiada poètica neix de l’adaptació a teatre de sala dels solos de carrer El somriure del Nàufrag i Barco de Arena de l’artista Claire Ducreux. Aquesta temporada ja ha fet estada a Barcelona i ara gira per Catalunya. El boca-orella va recórrer Igualada en menys de 24 hores i el dissabte al vespre el Teatre de l’Aurora no podia fer més goig amb totes les entrades venudes.


Menuda, aparentment fràgil i de gest treballat fins al detall, Claire Ducreux demostra amb aquesta peça el seu domini del moviment i del cos, per això l’espectador no pot deixar de mirar-la. Dansa contemporània, acrobàcia, mim i clown es donen la mà en una posada en escena en la qual són de vital importància, d’una banda la construcció visual i de l’altra la música. En els elements visuals cal destacar l’efectisme aconseguit amb elements tan senzills com el confetti i de la música creada per a l’ocasió per Jorge Sarraute, David Moreno i Mayte Martín ens ha enganxat la delicadesa i la barreja de gèneres populars. Però malgrat la cura pels detalls predomina la coreografia i l’estètica per sobre del contingut i la dramatúrgia, de vegades inconnexa.

L’obra té dues parts clarament diferenciades , la primera on la reina i senyora de l’escena és Ducreux, que ens presenta el personatge protagonista, un rodamón que s’instal•la a un parc on tindrà com a company una estàtua, un dia a dia entre l’humor, la soledat i la bellesa. A l’altra hi fa participar el públic, sorgint la solidaritat i la necessitat de companyia. És en aquest segon tram quan vam notar a faltar el primigeni batec de la poètica de les arts de carrer. Tot i això és un espectacle bufó que es deixa veure la mar de bé, ideal per als qui vulguin descobrir aquesta gran artista.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s