Vent favorable, travessia fantàstica

Títol: Loo
Autor: Sergi Ots i Emilie de Lemos
Direcció: Sergi Ots
Intèrpret: Emilie de Lemos
Dia i lloc: Diumenge 3 de juliol al Teatre Lliure

loo_7

Desconeixia que Loo és el nom d’un vent que asseca tot el que troba al seu pas quan travessa les valls dels rius Indus i Ganges allà al Pakistan i l’Índia. Tampoc havia vist encara cap treball de la companyia Ponten Pie, que acaba de debutar al Teatre lliure en el marc del Minigrec amb aquesta peça pensada per a públic de 2 a 5 anys.
Com portar un vent a escena? Amb imaginació, precisió fins al més mínim detall i una protagonista que des del primer segon captiva els espectadors sense pronunciar ni un mot. Emilie de Lemos fa un treball més que notable de moviment corporal i expressivitat del gest sense recórrer en cap moment a la sobreactuació.

Ulls com a plats al voltant d’una escenografia en forma de vaixell que evoca els parcs de sorra infantil, aquí representada amb suro a petits bocins. Pal major contundent,  veles que Lemos desplega amb agilitat i espectacularitat per començar la travessia. Espai escènic disposat per afavorir la interacció dels espectadors més llençats, que el diumenge no van dubtar a l’hora de fer de guia o jugar amb el suro.

Gràcies a la il·luminació i l’espai sonor ens submergim en una aventura que als més menuts els va provocar estupefacció, plors quan va notar el perill i rialles ben sorolloses, per exemple en un moment molt còmic quan el vent bufa des de l’interior de la terra. Mitja hora que per als adults és també temps de desconnexió absoluta de la realitat, de gaudi d’un espectacle que pot despertar interpretacions ben diverses: des de les purament estètiques perquè sempre va bé una estona de bellesa, fins a reflexions ben privades i profundes.

Ponten Pie ens ha regalat un vent molt favorable, que no renuncia a la complexitat de llenguatges ni a l’estètica independentment de l’edat del públic per a qui es crea l’espectacle, aspecte aquest que s’agraeix. Sens dubte, un descobriment de companyia que seguirem amb atenció.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s