Caldrà seguir buscant el tresor

Títol: Ubuntu
Direcció i dramatúrgia: Cia. Olveira/Salcedo
Intèrprets: Olga Olveira i Juvenal Salcedo
Dia i lloc: Dissabte, 23 de juliol a la Sala Fènix

ubuntu

La Cia. Olveira Salcedo proposa un viatge a la recerca de l’”ubuntu”. No es tracta de cap curs de software lliure tot i que un dels personatges, l’estudiós amb ulleretes de qui fa escarni la resta, s’hi refereix en el sentit informàtic al principi de l’espectacle. Per contra, en aquesta aventura hi ha un personatge misteriós, un mapa i una fletxa a seguir per trobar el tresor, una sèrie d’obstacles i els cinc nens que són els protagonistes de la història.

Peça iniciàtica per a públic massa petit en relació a la complexitat del discurs que se’ls planteja, excés d’anades i vingudes, que contrasta amb el ritme lentíssim dels canvis entre escena i escena, fins el punt que cap a la part final pot confondre l’espectador amb la finalització de l’espectacle. El missatge principal de la peça és que ubuntu és un concepte esmunyedís i de significat ampli, però en aquesta ocasió es refereix a la unió que s’estableix entre els infants amb l’experiència del viatge i el tresor no és res més que la seva amistat.

La tècnica d’ombres xineses és rica i ben executada, amb una composició musical de Jaume Tugores suggerent i adequada. Però la narració resulta nefasta, tant pel maltractament a la llengua com per la manca de riquesa en la dicció, que arriba a dificultar la distinció entre personatges. A més, el fet que els manipuladors siguin els narradors podria ser la causa d’alguns moments d’excessiva lentitud, cosa que es podria solucionar perfectament amb un altre intèrpret.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s