Comèdia comercial de bones interpretacions

Títol: El bon pare
Autor i director: David Plana 
Intèrprets: Lluís Soler, Teresa Vallicrosa, Georgina Latre, Jaume Madaula
Dia i lloc: Dijous 21 de juliol a Teatre Condal

bonpare

Diu la saviesa popular que els draps bruts es renten a casa. I més si tens una llar de luxe en un espai privilegiat amb vistes a la petita ciutat de la qual ets l’alcalde. Un polític esquerranós i d’èxit a punt d’emprendre una nova campanya electoral, el progenitor modèlic que ha educat la seva única filla com un amic i que, amb menys d’una jornada, veurà com la seva vida perfecta i aparentment controlada no té res a veure amb la realitat.

David Plana signa text i direcció en una comèdia per a tots els públics, especialment aquells que no acostumen a trepitjar un teatre. La clau és que barreja la broma fàcil i la rèplica més que tòpica –alguna fins i tot irritant, destinada al personatge que fa d’exdona del protagonista−, amb situacions inquietants i certs aspectes crítics amb la nostra societat servits amb acidesa pels personatges.

Si el text no volgués fer content tothom podria ser un espectacle demolidor i d’alt voltatge, però l’objectiu és un altre: fer passar l’estona, i estic totalment convençuda que ho aconseguirà, sobretot gràcies a les interpretacions. Magnífic Lluís Soler, que ens serveix tots els matisos del desconcertat Roger Denís, veritable puntal al voltant del qual pivoten amb més o menys fortuna i depenent de l’escena, la resta del repartiment. Finalment, cal destacar l’esplèndida escenografia de Sebastià Brosa on transcorre tota l’acció.

Article publicat a Butxaca (setembre 2016)

Un pensament sobre “Comèdia comercial de bones interpretacions

 1. mjrague

  ets una gran crítica, hauries de trobar algú que les publiqués totes…ets veritablement exemplar. Abraçades mjoserague

  a mi m’agradaria molt veure’t algun dia

  2016-09-20 10:20 GMT+02:00 Notes d’escena :

  > Teresa Ferré posted: “Títol: El bon pare Autor i director: David Plana > Intèrprets: Lluís Soler, Teresa Vallicrosa, Georgina Latre, Jaume Madaula > Dia i lloc: Dijous 21 de juliol a Teatre Condal Diu la saviesa popular que > els draps bruts es renten a casa. I més si tens ” >

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s